divendres, 16 de desembre del 2011

EDICIÓ ESPECIAL? (QUÈ ÉS AIXÒ?)

-Ja has llegit el llibre dels Setze Petges; "Edició especial"? 
-Si no m'expliques alguna cosa més... 
-És un llibre de vint relats que l'han escrit entre onze autors. 
-No sembla pas gaire original, d'aquests n'hi ha... 
-Para el carro! vas per mal camí, atura't i escolta.

Edició especial - Monflorit - Octubre 2011
-El llibre "Edició especial" és un recull de vint relats d'onze autors diferents. Té el detall curiós de seguir el format d'un diari perquè, per bé o per mal, la premsa és una font inesgotable d'inspiració. És així doncs que en les diverses seccions es poden trobar retrats de fets i gent dels nostres dies que molt sovint ultrapassen la imaginació més desbordada de la ficció literària.

Nota de premsa del Diario de Terrassa del passat 2 de Desembre.

Un bon dia, els Setze Petges s'ajuntaren per retre homenatge a una autora que ens havia deixat l'octubre de l'any passat per culpa d'un càncer. Era la Rosa Muxí.
"Edició especial" és una obra col·lectiva iniciada arran del primer llibre dels Setze Petges i que reposava en el calaix d'un dels autors que en feia de dipositari, tot esperant temps més bons. Havien passat els anys i en el comiat de la companya absent es va decidir, en record a ella, treure-li la pols als contes escrits i tirar endavant el projecte, amb més il·lusió que seny. Alguns dels petges havien ja iniciat camins diversos i no podien sumar-se al nou, però vell, ideal que ara ens aplegava. Els Petges que quedaven cercaren en una jove grafista el detall que acabaria d'arrodonir el llibre; "Edició especial" va ser el títol finalment triat per consens.

No va ser fins aquest octubre últim, i després de moltes reunions, trobades, correccions i detalls, algun sopar i altres tipus de comiats no esperats, ens arribà el moment de lligar tot el material amb la Editorial Monflorit, fent sortir al carrer el llibre que ja ha gaudit de tres presentacions, com ja us hem anat comentant en entrades anteriors en el bloc, a saber; Rubí, Barcelona i Terrassa. 
Tot un èxit, de públic i de vendes. Aquells que ja han llegit  "Edició especial" n'han quedat gratament satisfets, però no ens està bé dir-ho a nosaltres. 

Ho diu el cronista del diari de Terrassa, José Antonio Aguado en la nota de premsa de més amunt. 

Ho diu l'escriptor Salvador Balcells en el bloc del Dr. Livingston a la xarxa.


També a la xarxa, el Gracienc Sergi G Osset ho comenta a La Meva Perdició.

I ho diu l'escriptor Isidre Grau a la contra portada del llibre:
"Idees, visons del món, formes de dir, sentit lúdic, emocions, sentiments... De tot i més hi ha en aquesta Edició especial."

Algú altre vol afegir-se a la llista?

Bé, ara ens toca passar el Nadal i tancar aquest any de canvis en molts sentits. A finals de Gener reprenem la gira de presentacions amb tres noves cites; El Maresme, El Vallès i El Gironès.

El David Segú ens seguirà fent de mestre de cerimònies, no us perdeu la seva actuació.

Un anirem informant puntualment.

El nostre "Punt de Llibre"

"Edició especial" és un homenatge a la Rosa Muxí i al periodisme, des d'una visió personal i literària. Però és també una presa de consciència de la realitat que ens envolta, vista des de la ficció, amb tocs d'humor, de cinisme i també de serena crítica social. Tot plegat ho hem volgut presentar com una seriosa i lúdica metàfora de la vida.







3 comentaris:

  1. Uau! Jo vull llegir-lo!!!!
    Et recordes de mi Ferran?!!!;)

    Bon Nadal a tots!

    ResponElimina
  2. Merci Oriol!

    Cecília, penso en tu, però em falten algunes firmes, volia fer-te'l arribar per Nadal, però trigarà una mica més. No defalleixis que et tinc ben present.

    ResponElimina